6 Nisan 2007 Cuma

ETLİ EKMEK


Kastamonu'nun yöresel yemeklerine devam ediyoruz.
Etli ekmek, Kastamonu denilince tirit kadar meşhur bir yemektir.
Yapılışı kolay, çiğ böreğin biraz daha büyüğü ve mayasız olanı.
En mühimi iç malzemesi, kıyması biraz sulu olmalı, ister su ekleyerek,
isterseniz domatesi bol tutarak kıymayı sulu hale getirebilirsiniz.
Piştikten sonra tereyağı ile yağlayıp, geniş şeritler halinde kesebilirsiniz.
Dışarıda etli ekmek yediğinizde servisi hep böyle geniş şerit şeklinde kesilmiş olarak yapılıyor.
"Afiyetle Kalın"

ETLİ EKMEK;
Malzemeler;
1 kilo un,
2 adet yumurta,tuz.
İç malzemesi;
Yarım kilo kıyma,
3 adet domates,
3 adet sivri biber,
3 adet kuru soğan,
tuz,karabiber,tereyağ.
TARİFİ;
İç malzesi için, soğanları-domatesleri-biberleri robotta iyice kıyın.
Hazırladığınız malzemeyi kıymanın içine ekleyip, tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Undan açmak için bir miktar ayırın, kalanına 2 yumurta, tuz ve su ilave ederek, kulak memesi kıvamında hamur hazırlayın.
Hamuru mandalina büyüklüğünde pezilere ayırın.


Un yardımıyla hamurları teflon tavanıza sığacak büyüklükte açın.



Açtığınız yufkanın yarısına kıymalı harçtan yayın.



Diğer yarısını üzerine kapatıp, kenarları açılmasın diye parmaklarınızla bastırın.



Teflon tavanızı ocağın üzerinde ısıtın, hazırladığınız yufkayı içine koyup, pişirin.


Arkasını çevirdiğiniz zaman tereyağ sürün.
Diğer tarafına da pişince tereyağ sürüp, sıcakken geniş şeritler halinde kesip, servis tabağına alın.
"Afiyet Olsun"

1 yorum:

  1. Adsız15:44

    resimler çok iştah açıcı.ellerinize sağlık mükemmel gözüküyor

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...