4 Mayıs 2007 Cuma

IZGARADA YERLİ SOMON

Eşimin balık sevmesi sayesinde bu sayfalarda balık tarifleri ve fotoğrafları görebiliyorsunuz.
Bana kalsa eve hiç balık almıyacağım.
Neyse ki balık seven biri var ve eve balık giriyor.
Ben yemem için zorlanmadığım sürece pişirmeye itiraz etmem.
Resmini çekeceğim değişik bir balık olunca seve seve süslerim.
Bu sefer ki balığımız boyutundan da anlıyacağınız gibi yerli somon.
İthal olanlar oldukça iri oluyor.
"Afiyetle Kalın"

IZGARADA YERLİ SOMON;
Malzemesi;

1 kilo yerli somon,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz ve biberiye.
Yapılışı;Doğranmış balıkları yıkayıp,süzün.
Tuz,biberiye ve sıvı yağ ile harmanlayıp,ızgaraya dizin.
İçine su doldurulmuş,başka bir tepsiyle birlikte fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Çamlıca Tepesinden, İstanbul'un hem Anadolu yakasına hemde Avrupa yakasına bakmak ve muhteşem Boğaziçi'ni seyretmek ister misiniz? Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Çamlıca Tepesi 2007



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...