8 Haziran 2007 Cuma

PUDİNG SOSLU KEK

Bu keki yaptığım gün beyaz çikolata sosu bulamamıştım.
Ne yapayım diye düşünürken evde ki puding ve 1 tablet beyaz çikolata imdadıma yetişti.
Yöntem basit, vanilyalı pudingi su veya süt ile pişiriyorsunuz, pişince sıcakken 1 tablet beyaz çikolatayı içine atıp eritiyorsunuz.
Pişen kekin üzerine sürüp, soğumasını bekliyorsunuz.
Ben içinde ki meyve şekeriyle uyum sağlasın diye üzerine meyvalı sos döktüm.
Bu malzemeyle bu keki kare Borcam'da pişirdim, çok güzel kabardı.
"Afiyetle Kalın"

PUDİNG SOSLU KEK;
Malzemeler;

4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekeri,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding,
1 tablet beyaz çikolata,
Yarım paket Dr. Oetker meyvalı sos.
Yapılışı;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine yoğurt,sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
Önceden ıslattığınız 1 çay bardağı meyve şekerini süzerek ilave edip,karıştırın.
Kare Borcam veya kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında düşük ayarda ağır ağır pişirin.
Üzerinin yapılışı;
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin,sıcakken içine 1 tablet beyaz çikolata atıp,eritin.
Pişen ve fırından çıkan soğumuş kekin üzerine karıştırarak soğuttuğunuz sosu dökün.
Üzerine Dr. Oetker'in meyveli sosundan pişirip, dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan korusu hakkında ki yazımın 3. ve son bölümünü yayınladım.
Sarı ve Beyaz köşkleri, lalelerin yerine dikilen çiçekleri görmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu-3.Bölüm

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...