30 Mart 2010 Salı

PATATESLİ TURŞU KAVURMASI

Muhterem'le AfiyetleKış için hazırladığımız turşuların sonuna gelmek üzereyiz.
Turşunun en dipte kalan bölümü genellikle tuzlu oluyor.
Ben son turşularımı önce bir gece önceden bol suda ıslatıp, ertesi gün bol soğan ve patates ile kavururum.
Eskiden sadece soğanla kavuruyorduk, daha sonra yengemden patatesle birlikte kavrulduğu halini öğrenince patatesle de yapmaya başladım.
Patates, turşu kavurmasına soğan kadar yakışıyor, hatta çocuklar patatesli halini daha çok seviyor.
Karadeniz'li olanlar turşu kavurmasını çok iyi bilir.
Turşu kavurması genellikle fasulye turşusundan, özellikle beyaz fasulye turşusundan hazırlanır.
Ama biz her çeşit turşuyu kavuruyoruz.
Normalde turşuyu ağzına sürmeyen eşim, bu bol soğanlı, patatesli turşuyu severek yer.
Bu haliyle misafirlerinize salata olarak ikram edebilirsiniz, biz çay davetlerimiz de turşu kavurmasını salata olarak ikram ediyoruz.
"Afiyetle Kalın"


PATATESLİ TURŞU KAVURMASI;
Malzemeler;
1 kase karışık turşu,
3 adet patates,
3 adet beyaz kuru soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Söz konusu turşu olduğu için tuz eklemiyoruz.
Tarifi;
Turşuyu bir gece önce ıslatın.
Tencerede yağı iyice kızdırın, küp küp doğradığınız patatesleri harlı ateşte kızarıncaya kadar kavurun.
Patatesler pişince piyazlık doğradığınız beyaz kuru soğanları ekleyip, kavurun.
Suyunu iyice süzdüğünüz turşuları isterseniz küçük küçük doğrayıp, yada bütün olarak ekleyip, hepsini birlikte kavurun.
İsteğe bağlı sıcak yada ılık servis yapın.
"Afiyet Olsun"

15 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık her zamanki gibi harika öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Muhteremciğim hep yapmak isteyip de yapamadığım merak ettiğim bir yemek turşu kavurması senin tarif de patates olması ilginç emininm bu şekilde daha lezzetli olacaktır mutlaka deneyeceğim ama önce annemden turşu getirmeliyim:))
    ayrıca jöleli tatlının görüntüsü beni bitirdi ellerine sağlık maşaallah

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Hımm harika bir lezzet ben çok seviyorum resmen oolsada yesem dedim:)))

    YanıtlaSil
  5. bloğuma ziyatet edip izleyicim olursanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir fikir...yemeğini duymuştumda budaha pratik ..gönlüne eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. hımm çok da severim ellerine sağlık canım
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok ilginç olmuş elleriniZe sağlık

    YanıtlaSil
  9. turşuyu bu şekilde pataes ile kavurmak süper bir fikir..ellerinize saglık..sizlere afiyetler olsun..sevgilerle

    YanıtlaSil
  10. selam ben ilk almanya ya geldigimde yemisdim tursu kavurmasi.cok sasirmisdim,tursu kavrulurmu diye.karadenizli arkadaslarim cok yaparlar bizde afiyerle yeriz.az cok tadini biliyorum cok güzel olur.ellerine saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Erzurumda biz buna turşu pancarı deriz çok da lezizdir sizinkide nefis görünüyor ellerinize sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  12. çok değişik ilkkez duydum.değişik olsa gerek .ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. harikasın canım ellerine sağlık.öpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Turşu kavurmasının hep fasulye ile yapıldığını sanırdım... Gerçi o şekilde de hiç yemedim ama bu hali çok hoşuma gitti... Bizim kavanozda neler kaldı acaba, denemek isterim... Ellerinize sağlık, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  15. Beniiim deli olduğum bir yemek, lazlar ağzının tadını biliyor:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...