9 Temmuz 2011 Cumartesi

KANATLI, MANTARLI PATLICAN

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan patlıcanı, çeşitli sebzelerle yada etlerle pişirebilir, istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Geçen yaz patlıcanla yapılan 8 farklı tarif vermişim, bu yaz da şimdiden patlıcanlı tarifler birikmeye başladı.
Her şekle giren, her duruma uyum sağlayan patlıcanla yemek yapmaya ve tarif denemeye bayılıyorum : )
Bugün ki tarifte bol bol domates kullandım, salça eklemedim.
Daha koyu bir renginin olmasını isterseniz 1 yemek kaşığı salça ilave edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

KANATLI, MANTARLI PATLICAN;
Malzemeler;
Yarım kilo tavuk kanat,
4 adet patlıcan,
300 gram kültür mantarı,
1 adet kuru soğan,
3 adet domates,
1 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil biber,
Tuz, kekik, zeytinyağı.

TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 10 dakika bekletin.
Kanatları ocakta ütüleyip, iyice yıkayın.
Kanatları tencerede ısınmış olan zeytinyağında harlı ateşte soteleyin.
Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin.
Kırmızı ve yeşil biberin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın ve soğanla birlikte biraz kavurun.
Mantarları yıkayıp, tencereye ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin.
Patlıcanları tuzlu sudan iyice sıkarak çıkarın ve bıçakla uzunlamasına dörde bölerek yarım parmak büyüklüğünde doğrayın, tencereye ilave edin.
Tuzunu, 1 tatlı kaşığı kekiği ve istediğiniz baharatı ilave ederek kısık ateşte pişirin.
Not;
Domatesin suyu ve mantarın saldığı su yüzünden yemeğe ayrıca su eklemenize gerek yok.
Ocak çok açık olursa yemek hızla su kaybedeceği için, mutlaka kısık ateşte pişirin.
"Afiyet Olsun"

5 yorum:

  1. Bana mantar demeyin :!! ölürü yollaarina :)) Nefis olmus patlican kanatla beraber! ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  2. Bir kaç dakika mantarında kanatlı çeşidi varmış,hiç duymadım diye düşünüp durdum hihi:) Sonra gözüm fotoğrafdaki tavuk kanatlarını gördü çok şükür:))

    patlıcanı çok severim,her halini severim.

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Üç sevdiğim tat birarada harika olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Burdaki patlicanlar piserken eriyip sulaniyor, geliyor ne tat var ne lezzet
    Degisik hafif yaz yemegi olmus eline saglik

    YanıtlaSil
  5. kandilinizi en içten dileklerimle kutlar,hayırlara vesile olmasını temenni ederim..sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...