20 Aralık 2017 Çarşamba

HUMUS PAÇASI

Muhterem'le Afiyetle
Humus sever misiniz?
Humus, Ortadoğu mutfağına ait bir meze, ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde (özellikle Hatay ve Mersin) bilinir.
Humus haşlanmış nohut, tahin, limon suyu, kimyon gibi bahartaların bir araya gelmesi ile hazırlanan bir tarif.
Hazırlandıktan sonra sade olarakta tüketilen ama farklı malzemelerle çeşitlendirilince daha da güzel olan bir tarif.
Bugünkü tarifimiz olan Humus Paçası,  humusun pide ve yoğurt sosu ile farklı sunum yapılmış halidir.
Pastırma ile hazırlanan humus da çok lezzetli oluyor.
Birde kırmızı pancar ile hazırlanan pancarlı humus varki rengi ile gözleriniz bayram eder.
Humusun ana malzemesi nohut olduğu için sizi nohutla hazırladığım diğer tariflere yönlendiriyorum.

Nohutlu Tarifler;

Etli Nohut 

Mantılı, Nohutlu Çorba 

Nohut Mantısı 

Nohut Dürüm

Köfteli Nohut Salatası 

Humus

Pastırmalı Humus

Pancarlı Humus

Nohutlu İşkembe Yahnisi

Nohutlu Semizotu Salatası

"Afiyetle Kalın"


Humus Paçası nasıl yapılır?
HUMUS PAÇASI;
Malzemeler;
Humus İçin;
1 su bardağı nohut,
1 çay bardağı tahin,
Yarım limon,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.
Alt tabanı için;
2 adet pide,
Üzeri için;
1,5 su bardağı yoğurt,
1 diş sarımsak,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane.

Humus Paçası tarifi
HUMUS PAÇASI TARİFİ; 
Humusu yapmak için;
Nohutu akşamdan tuzlu ılık suda ıslatın.
Ertesi gün, düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan nohutların zarını soyun.
Mutfak robotuna zarı soyulmuş nohutu, tahini, limon suyunu, sarımsağı, kimyonu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
Hepsini bir karıştırarak püre haline getirin.
Not;
Humusun daha akışkan bir kıvamda olmasını isterseniz, haşladığınız nohut suyundan bir kaç kaşık ekleyebilirsiniz.
Pideleri küçük kareler halinde kesin.
Fırında veya tavada iyice ısıtın.

Servis tabağının alt kısmına ısıttığınız pideleri yerleştirin.

 Pidelerin üzerine hazırladığınız humusu yayın.

nohutlu tarifler
İçine sarımsak rendelediğiniz yoğurdu humusun üzerine dökün.
Küçük bir el tavasında zeytinyağını ısıtın, içine kuru nane ve kırmızı pul biber ekleyin.
Hazırladığınız baharatlı zeytinyağını yoğurdun üzerine gezdirin.
Pideler soğumadan servis yapın.
"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...